Αρχική > Κρασιά > Λευκά > Αα Domaine Sigalas 750ml

Φίλτρα
Προσφορά!
Αα Domaine Sigalas 750ml
-5%

Αα Domaine Sigalas 750ml

Κωδικός: 10.0200
Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
Ετικέτα:

19,73 

Περιγραφή:

Σαντορινιός λευκός ήσυχος ξηρός οίνος από Ασύρτικο & Αθήρι | Εσοδεία 2022

Ποσότητα
- +
Compare
*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Λευκός
Ποικιλίες:
Ασύρτικο, Αθήρι
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13,5%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

ΠΟΠ Σαντορίνη

Αμπελώνας

Από επιλεγμένα μικρά field-blend αμπελοτόπια του νησιού, όπου οι δύο ποικιλίες συγκαλλιεργούνται, όπως παραδοσιακά έκαναν οι παλιότεροι αμπελουργοί, σε μια κατ’ εκτίμηση αναλογία 85% Ασύρτικο – 15% Αθήρι. Κοινός τρύγος και συνοινοποίηση.

Τρύγος | Με το χέρι, αυστηρή διαλογή

ΟινοποίησηΚαι οι δύο ποικιλίες τρυγούνται μαζί. Αυστηρή διαλογή με το χέρι σε δονούμενη τράπεζα. Συνοινοποίηση. Ήπιας έντασης, αλλά μεγάλης διάρκειας πίεση όλου του τσαμπιού (whole bunch). Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες και περιοδική ανάδευση (bâtonnage) στη δεξαμενή.

Γευσιγνωστική ΣημείωσηΑνοικτό λεμονί χρώμα. Η μύτη είναι πολύπλοκη, με έντονο φρούτο όπως το λευκό ροδάκινο, το λεμόνι και το κίτρο, με ανθικές νότες να ακολουθούν. Ισορροπημένο και γεμάτο στο στόμα, τραγανό και λιπαρό, με μακρά επίγευση.

Δυνατότητα Παλαίωσης 3+ έτη

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό Βάρος1,8 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Λευκός

Ποικιλίες

Ασύρτικο, Αθήρι

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13,5%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Courier Center | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 3,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και για δέματα μέχρι 10 κιλά.

· Εάν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και η παραγγελία είναι άνω των 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

4) Courier Center | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες Περιοχές

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 8,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και δέμα μέχρι 10 κιλά, υπάρχει επιβάρυνση 4,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για δέματα άνω των 10 κιλών και παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ/ κιλό επιπλέον.

 

5) Courier Center | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της courier center.

 

6) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

7) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Domaine Sigalas

Ο πρωτοπόρος οινοποιός Πάρις Σιγάλας εμφιάλωσε για πρώτη φορά οίνο προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης το 1991, χρονιά που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του κτήματος. Επενδύοντας στη δυναμική του Σαντορινιού αμπελώνα, εφάρμοσε καινοτόμες ιδέες τόσο στην αμπελοκαλλιέργεια όσο και στις μεθόδους οινοποίησης, οι οποίες οδήγησαν σε «δυναμική εξέλιξη της παράδοσης», κάτι που αποτελεί το μότο του ιδίου.

Με οικογενειακή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, όπως οι περισσότεροι Σαντορινιοί, ο μελλοντικός μαθηματικός Πάρις Σιγάλας περνούσε τα φοιτητικά του καλοκαίρια στο νησί, τρυγώντας τα αμπέλια της οικογένειας και συμμετέχοντας μαζί με φίλους στην παραγωγή του κρασιού της οικογένειας, μια διαδικασία που τον γοήτευε ολοένα και περισσότερο. Σιγά σιγά ανέλαβε τα ηνία και στα αμπέλια του παππού του.

Όπως ο ίδιος παραδέχεται το πάθος του για τη γευσιγνωσία και την αξιολόγηση του κρασιού ήταν αυτό που τελικά έθεσε ψηλά τον πήχυ για τα κρασιά που έφτιαχνε ο ίδιος.